Voor het herstellen van houtrot voeren wij houtrotreparaties uit aan houten gevelelementen zoals deuren, ramen, kozijnen en boeidelen. Hiervoor kunt u bij Bouw- en schildersbedrijf Vlieger terecht. Diverse weersinvloeden, schimmels, slecht of geen onderhoud kunnen leiden tot houtrot die houten gevelelementen aantasten. Houtrot tast niet alleen de uitstraling van uw woning of bedrijf aan, maar verzwakt ook de kwaliteit van het houtwerk. Hoog tijd om houtrot tegen te gaan. Wij beschikken over de juiste gereedschappen en materialen om uw houtrot te verwijderen en alles keurig te herstellen.

Houtrot oorzaken

Houtrot is een probleem dat zich binnenin het hout verspreidt en al gauw grote schade aan houten elementen kan veroorzaken. Schimmels, weersinvloeden en geen of slecht onderhoud (schilderwerk en kitnaden) aan het houtwerk is veelal de oorzaak. Wanneer het hout vaak nat wordt en de verflaag en kitwerk zijn slecht, dan dringt vocht in het hout met de nodige houtrot tot gevolg. U kunt houtrot voorkomen en hiermee geld besparen door tijdig het hout- en schilderwerk door ons te laten uitvoeren. Daarnaast is het raadzaam om te zorgen voor een goede ventilatie, afwateringssysteem en deugdelijk kitwerk van uw ruiten.

Houtrotreparatie in kozijnen verhelpen

houtrot-reparatie

TIJDENS

Wij kunnen vakkundig uw houtrot repareren. Soms is houtrot niet altijd direct te zien, maar kan het

toch tijdens het schilderen aan het licht komen. Het is dan verstandig om dit gelijk te verhelpen. Bij houtrot hoeft echter niet altijd het complete kozijn vervangen te worden.

Wij kunnen een deelvervanging van het beschadigde deel hout in het kozijn herstellen, daarnaast doen

wij kleine houtrotreparaties herstellen waarbij het houtrot wordt uitgefreesd en vervolgens wordt gevuld met een 2 componenten epoxymiddel. Hierna voorzien wij het houten element weer van een goede verflaag.

Kozijn vervangen

houtrot-reparatie-na

NA

Wanneer de kozijnen te veel zijn aangetast door houtrot, adviseren wij om in dit geval het hele kozijn te vervangen. Soms kan het met een gedeeltelijke vervanging, maar dat kunnen wij ter plekke beter beoordelen. Bouw en schildersbedrijf Vlieger kijkt altijd samen met u naar de beste en voordeligste oplossing voor uw kozijnen of houtrot problemen.

Houtrot voorkomen

Om in de toekomst houtrot te voorkomen raden wij u echt aan om de houten gevelelementen van uw woning of bedrijfspand regelmatig te onderhouden en er voor te zorgdragen dat deze met een kwalitatieve verflaag zijn gedekt. Daarbij kan het nodig zijn om binnenshuis goed te ventileren, zeker in ruimtes zoals de keuken, slaapkamer, badkamer of bijkeuken waar ook de wasmachine of droger staat.

Houtrot reparatie nodig?

Heeft u last van houtrot en wilt u dat wij uw houtrot repareren? Laat het niet erger worden en vul onderstaande aanvraag in, wij helpen u graag.

Informatie aanvragen

Kleine houtrotreparaties of deelvervanging van raam of kozijn, wij maken het weer mooi voor u!