Bouwmetvlieger wordt als bouwbedrijf en schildersbedrijf uit De Bilt ook ingezet bij een woningrenovatie of monumentaal onderhoud van karakteristieke panden in De Bilt, Bilthoven en regio Utrecht.

Woningrenovatie van uw woning

Als bouwbedrijf in De Bilt doen wij regelmatig kleine en grote woningrenovaties voor particuliere huiseigenaren, bedrijven of VVE’s. Of het nu gaat om het vervangen of herstellen van deuren en kozijnen, een badkamerrenovatie, het vervangen van ruiten , een keuken of de buitenkant van uw woning, dankzij een renovatie zijn er verschillende mogelijkheden om een bepaald deel van uw huis te moderniseren voor een nieuwe uitstraling en verbetering van de huidige situatie.

Monumentaal onderhoud

Wij realiseerden o.a. de renovatie van 2 monumentale panden aan de Oudegracht te Utrecht. De werkzaamheden die daar zijn verricht waren het vervangen van het dak, vernieuwen van al het zink en het vervangen van alle ramen. Tevens zijn er zeer veel houtrotreparaties uitgevoerd, meerdere grenen onderdorpels vervangen en door ons teruggebracht in de originele staat. Vanwege de staat van onderhoud was het nodig alle ramen te vervangen. Hierdoor konden wij 2 vliegen in 1 klap slaan; het glas vervangen, alle ramen voorzien van geïsoleerd glas en tochtstrippen. Dit in combinatie met vervanging van het dak, leverde een behoorlijke energiebesparing voor de bewoners op.

Ook de sierlijst, die bepalend is voor het aangezicht van het pand is uitvoerig door ons behandeld en gerestaureerd. Na de ruwbouw en timmerwerkzaamheden, is er op alle houten onderdelen een compleet verfsysteem toegepast.

Dit monumentale pand is weer in fantastische staat, heeft een mooi, fraai aanzien gekregen en kan er weer voor jaren tegenaan.

Monumentale panden zijn kwetsbaar

Monumentale panden maken van deel uit van cultureel erfgoed en zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om het juiste monumentaal onderhoud aan deze oude panden te plegen.Dit vraagt om een serieuze aanpak door een erkend bouwbedrijf met ervaring in het onderhouden en waar nodig herstellen van monumentale panden. Vakmanschap en kennis van technieken zijn hierbij erg belangrijk. Bouw- en Schilderbedrijf Vlieger heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis.

Schilderwerk aan monumentale panden

Ook voor het schilderwerk aan monumentale panden zijn wij het schildersbedrijf in De Bilt en regio Utrecht voor het schilderen en waar nodig onderhouden van monumentale panden.
Vaak brengen wij deze panden terug in de originele staat en kunnen, waar wenselijk, ook houtrotreparaties uitvoeren. Voor alle renovatiewerkzaamheden en schilderwerk, werken wij alleen met vakkundige medewerkers met de juiste ervaring in monumentaal onderhoud en woningonderhoud.

U wilt een woningrenovatie laten uitvoeren?

Wilt u een kleine of grote woningrenovatie of monumentaal onderhoud aan uw woning laten plegen? Wij adviseren en overleggen graag alle mogelijkheden. Vul de aanvraag in voor het maken van een afspraak. Wij staan u graag te woord.

 

Informatie aanvragen

Voor kleine en grote woningrenovaties zijn wij graag uw sparringpartner